Monday, February 16, 2015

Santai2 @ The Nahara Kalumpang

Assalamualaikum pembuka bicara...

hmmm lamanya tak update blog ni.. akak tak de mood lah nak update.. rasa mcm nak delete je blog ni tapi sayang pulak.. nak kata bz dgn keje tak le bz sangat.. cuma mood je ke laut..

baru-baru ni, cuti thaipusam.. akak join jiran2 setaman akak pi piknik & santai2 kat the nahara kalumpang.. dekat je ngan umah akak.. 15-20 minit je dah sampai.. ni 1st time akak pegi.. tak sangka sungainya best gak.. kang akak kata best sesangat sekali korang pegi x best pulak kan.. dah 3-4 tahun akak dok sini baru tu lah 1st time pegi situ.. biasalah kita ni tempat yg jauh2 excited nak pegi.. yg dekat2 pandang sebelah mata je..

kata cikgu suhaini (ketua ekspedisi) konsep santai2 dan potluck.. bila potluck ni sume org bawa makanan.. smpai tak muat2 meja.. air je ada 5-6 jenis.. makanan punyalah byk.. nasi putih & lauk, lemang, ubi rebus & sambal tumis, lontong, pecal.. ehh macam2 lagi lah.. tu tak termasuk ayam & ikan bako yg dibako kat wakaf tu..

zahra punyalah jakun mandi sungai.. dari pagi smpai petang berkubang x nak naik.. smpai birat bibir kesejukan.. akak pun berkubang gak tapi x lama lah.. x tahan sejuk.. kejanya mandi.. makan.. mandi.. makan...

layan gambo je lah...












tali yg merentang sungai tu utk org2 yang tak pandai berenang berpaut.. nak jalan ke tengah pun senang sbb kat dasar sungai tu byk batu kang terpijak yg licin tersembam plak kan.. oh ya.. kat sini ada disediakan surau.. ada kedai runcit.. toilet pun agak bersih.. akak sukaaa..

nak pegi lagiiiii....

1 comment:

Yus Ismail said...

Hi Meg assalamualaikum...
Saya read mengenai U beli bunga tongkeng di Tg malim. Which place ya....sya tinggal berdekatan tg malim..boleh beritahu pasar di area mana?...

Terima Kasih
Yusuf