Tuesday, February 17, 2015

Reunion di D'Ark Resort, Janda Baik

7-8 Feb, akak ikut HB join reunion kat D'Ark Resort, Janda Baik... sapa yg pilih tempat ni tak tau lah.. klau dari umah akak nak pegi kena naik genting highlands dulu ikut batang kali.. pastu turun ke genting sempah.. entah kurun ke berapa gaknya dulu akak naik ke genting.. sampai atas tersesat pulak terus naik ke puncak.. patutnya kena ikut kuala lumpur - kuantan kat round about atas tu.. dah beround2 pulak jadinya nak cari jalan turun.. udah le jalannya bengkang bengkok.. tp sebenarnya mencabar lagi jalan ke cameron highland ikut tapah.. hmmm mcm riak pulak bunyinya...

nasib baik kak ainul, kawan hb selalu call follow-up weols sampai mana.. dia takot akak tersesat sbb lady driver kan.. sampai genting sempah stop beli buah berangan.. dah lama tak jumpa nih.. mahalnya ya ampunn.. 500 gram rm10.. sikit bebeno.. beli la 1kg rm20.. zahra 1st time jumpa buah berangan tapi dia suka makan manis2 lemak gitu kan..

pastu masuk pulak jalan ke janda baik.. sempit je jalannya.. tak jauh lebih kurang 9km camtu belok kanan kat pintu gerbang kaler oren.. dari pintu gerbang tu ke d'ark ni jauh gak.. maybe sbb 1st time ke situ, pastu tercangak2 tgk tempat tu yg rasa lambat.. orang kata kalau kita baru sampai kat suatu tempat tu pokok2 sume bagi salam.. sbb tu rasa lambat.. ye keee???.. orang2 tua kata.. bukan akak yg kata...

kat janda baik ni banyak resort.. chalet yg weols pegi ni bertingkat2.. susah hb nak turun naik.. dia kan oku.. bilik kat atas.. tempat makan kat bawah.. nsb baik ramai kwn2 dia tolong.. yg datang single tak bawak anak bini/suami tu dapat chalet lagi atas.. jenuh nak menapak.. tapi bilik bapak punya beso.. 4 katil.. 2 toilet.. tv ada 3 channel je.. astro ria, hbo ngan tv3 klau tak salah la..  sesuai la utk family..

zahra sampai2 je dah melompat nak mandi sungai.. pas check-in akak pun bwk dia ke sungai.. siap beli pelampung rm18 kat pondok tepi sungai tu.. tapi sedih.. sungainya ok la jugak tapi ada makhluk tak de kesedaran sivik pi buang pampers anak kat tepi sungai tu.. dah le tu time dok berendam tu ada pulak org datang basuh pinggan mangkuk kat situ.. mangkuk ayun betulll... memula zahra mandi gak.. lama2 bila akak ckp kotor.. kotorr.. dia pun ikut geli.. akak ajak balik bilik terus dia ikut.. fuhh selamat..

panjang pulak membebel.. ok kita tgk gambo pulak.. tapi geram punya pasal tak amek gambo kat sungai..




sume kwn2 hb.. 

kambing golek pun ado...


exchange gifts..

dinner..

sedih nak balik..

front view D'Ark Resort, Janda Baik..

terima kasih banyak2 kat ajk reunion yg bersusah payah menganjurkan program ni.. dan juga kepada kawan2 hb yang banyak membantu kami masa di sana.. terutama kpd kak ainul yg caring sangat... semoga kita dapat jumpa lagi lain kali ye..



2 comments:

Dewi Aja said...

Hello Admin!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

azharjaafar said...

Saya telah berkunjung ke sini.