Stuffing Istimewa
(Sumber : Asmah Laili, resepi drp Azizah Noordin)
Bahan A
200 gm hati dan mempedal, potong dadu
2 batang karot, dadu kecil
2 biji bawang besar, dadu kecil
Bahan B
4 sudu besar kacang peas
2 biji telur
sedikit garam dan lada putih
sedikit minyak utk menumis
mentega utk sapu acuan
Cara-cara:-
1. Tumis bawang besar sehingga lembut dan wangi. Masukkan bahan A. Masak 1 minit. Masukkan kacang peas, tabur lada putih dan garam.. gaul rata dan tutup api.
2. Pecahkan telur dalam mangkuk berasingan. Pukul sedikit dan tuang di atas bahan A yang telah dimasak tadi.
3. Sapu mentega di sekeliling acuan dan tuang semua bahan tadi. Ratakan dan sprinkle sedikit butter. Bakar pada suhu 170'C sehingga masak.
Nota (olahan):-
- akak x guna hati ayam/mempedal tp guna isi ayam yang didadu.
- tambah sosej ayam yang dipotong bulat-bulat.
- guna mix-vege.
- tabur sesuka hati mozarella cheese kat atasnya... walllaaaa...
Friday, February 6, 2009
Stuffing Istimewa
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
ayoyo...
menariknye leh tiru nih
senang je.. bahan2nya tu bleh campak je suka2 hati apa2 yg ada kat umah..
Post a Comment